Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

‘Katholiek worden…zo gek nog niet’

Deze regels zijn eigenlijk niet bestemd voor de parochianen van de H. Thomas. Want zij zijn al katholiek en dit verhaal gaat over ‘katholiek worden’. Maar wie weet, komt via enkelen van hen dit artikel ook bij mensen terecht, voor wie deze regels wel bestemd zijn.
Elk jaar zijn er in onze omgeving mensen die zich aangetrokken voelen door de spiritualiteit van de katholieke kerk en katholiek willen worden. Zij hebben een bijzondere ervaring gehad of zijn tijdens hun vakantie in aanraking gekomen met het katholiek geloof, en zoeken vervolgens een weg naar deze invulling van hun leven. Zo’n zoektocht is vaak niet eenvoudig; je moet erbij geholpen worden. Daarom biedt de parochie H. Thomas voor deze mensen die deze weg willen gaan, een cursus aan om deze zoektocht samen te maken.

In het najaar start hiervoor een cursus en deze duurt een halfjaar. Aan het eind daarvan kan iemand door de doop in de katholieke kerk worden opgenomen. Dan is de zoektocht nog niet voltooid, maar mensen hebben dan wel meer informatie en meer zicht op hun verlangen om bij de katholieke kerk te horen. Bij deze groep ‘geloofsleerlingen’ kunnen zich ook volwassenen aansluiten die over een jaar in het buitenland willen gaan trouwen. Van hen wordt in ‘katholieke landen’ dikwijls gevraagd dat zij niet alleen gedoopt zijn, maar ook het sacrament van het H. Vormsel hebben ontvangen. Wie wel gedoopt, maar nog niet gevormd is, kan via deze cursus ook toegeleid worden tot dit sacrament.
Mocht u iemand kennen die er wel eens over gesproken heeft katholiek te willen worden of die in een ‘katholiek land’ wil gaan trouwen, dan zou het goed zijn zo’n die persoon te wijzen op de cursus ‘Katholiek worden…zo gek nog niet’. Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met een van de pastores of met het centraal secretariaat van de parochie H.Thomas: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de telefoon: 0172-475975.

pastor Ruud Visser