Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

Open Huis, concert en activiteiten Bonifaciuskerk

Op woensdag 19 juni was onze mooie Bonifaciuskerk het decor voor de opnamen van een Engelse televisieserie, die gemaakt wordt voor de BBC en zich in Nederland afspeelt.
Rond 6.30 uur ’s morgens verschenen de eerste vrachtwagens met apparatuur, attributen, technici en acteurs/actrices, alles bij elkaar rond de 50 personen. De voortgang verliep volgens plan en omstreeks 20.00 uur was alles klaar en kon iedereen moe, maar voldaan, huiswaarts keren. Er is buiten gefilmd, bij de Jozefzaal en rondom de kerk maar ook in het parochiecentrum, op de trap, in de hal en in het kantoor, waar met name de oude kluisdeur interessant was voor het verhaal.

Na de lunch werden de scènes opgenomen die zich in de kerk afspelen en daarvoor werd de kerk in een mystieke sfeer gebracht met rook en kaarsenverlichting. Buiten stonden enorme schijnwerpers op de glas-in-loodramen gericht, wat binnen een mooi diffuus licht gaf en dat, gecombineerd met veel rook uit de rookmachines, zorgde in de kerk voor een prachtig kleurenschouwspel. Oude tijden herleefden bij het zien van drie nonnen, die in verschillende scènes speelden en dus ook de hele dag rondliepen in het parochiecentrum en in de kerk. Voor ons was het een enorm drukke en vermoeiende, maar o zo gezellige dag.

In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben wij er dit jaar voor gekozen om ook tijdens de maanden juli en augustus Open Huis te houden en wel op de zaterdagen 6 juli en 3 augustus van 11.00 – 16.00 uur. Op 6 juli zijn er weer concerten in het kader van de Alphense Orgelzomer. Om 12.30 uur bent u welkom in de Adventskerk voor een concert van Simon Stelling op het Steinmeyer orgel en daarna, om 13.15 uur bespeelt Alexander Schipper ons eigen Hilboesen orgel. Beide concerten zijn gratis toegankelijk en zeer de moeite waard.

Wist u dat wij ook privé rondleidingen organiseren in de Bonifaciuskerk, zoals b.v. voor een familiereünie, een club-, vereningings- of bedrijfsuitje of anderszins. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze website www.bonifaciusalphen.nl of telefonisch 0172-443946.

Namens de Stichting Vrienden van de Bonifaciuskerk, Wilma Helder