Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

Geloofscursus voor nieuwe Katholieken

Ieder jaar melden zich wel mensen aan die katholiek willen worden. Bij hun zoektocht op hun levensweg zijn zij geraakt door de kracht van het katholieke geloof. Zij willen er meer van weten en een aantal van hen wil ook werkelijk katholiek worden. Het gebeurt ook wel, dat mensen als baby gedoopt zijn, maar van thuis niet veel van het geloof hebben meegekregen. Zij hebben misschien wel hun eerste communie gedaan, maar hebben nooit het sacrament van het Vormsel ontvangen. Dat kan voor een kerkelijk huwelijk een probleem zijn, zeker wanneer de huwelijksviering in een katholiek land als Polen, Italië of Ierland plaatsvindt.

Voor mensen van volwassen leeftijd die in de Katholieke Kerk gedoopt en/of gevormd willen worden, start er in de tweede helft van oktober de cursus ‘Katholiek worden…zo gek nog niet’. Deze cursus leidt toe tot het ontvangen van het sacrament van de Doop en/of van het Vormsel. Waarschijnlijk zullen degenen die in deze cursus geïnteresseerd zijn, ons parochieblad (nog) niet lezen; als u echter iemand kent die deze belangstelling heeft, zou u deze persoon een dienst bewijzen door hem of haar op de hoogte te brengen van deze mogelijkheid. Mensen die belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met een van de pastores of met het centraal secretariaat van de parochie H.Thomas: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de telefoon: 0172-475975.

Pastor Ruud Visser