Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

Rolstoelpelgrim

In het vorige parochieblad schreef ik over de pelgrimstocht die ik wilde gaan maken in mijn rolstoel. Bij deze een kort verslagje.
2 september vertrok ik voor het vervolg van mijn meerjarige pelgrimage richting Santiago.
Dit jaar stond de etappe vanaf Reims tot Vézelay op de planning, in Reims was ik vorig jaar geëindigd. Ik heb ongeveer 2 weken gerold door geweldige Franse landschappen van eindeloze wijngaarden (door Champagne en Chablis), akkers, maisvelden en enorme bossen waar ik soms uren alleen door heen rolde. Ik rolde door vele mooie kleine vaak historische dorpjes en stadjes waar ik diverse keren ook de kans had de kerk te bezoeken. Soms waren er best steile en hoge hellingen, maar ik kon ze allemaal op komen en naar beneden is vooral loslaten en gaan!

Ook had ik bijzondere ontmoetingen met “toevallige” voorbijgangers en pelgrims. Mijn slaapplekken waren ook erg bijzonder, kloosters, een bejaardenhuis gerund door zusters, campings en pelgrimsherbergen. Daar kreeg ik ook steeds stempels voor in mijn pelgrimspaspoort. Ik ben gerold tot aan de kathedraal van Vézelay en daarna nog een dagje door gerold naar Avalon omdat vanaf daar een bus naar huis ging. Daarvandaan zal ik volgend jaar ook weer verder gaan.
Het was weer een bijzondere reis en heb dagelijks een verhaal van mijn belevenissen geschreven op www.rolstoelpelgrim.nl, op deze website zal ik ook bekend maken wanneer ik volgend jaar weer verder ga op mijn pelgrimage.
Ulteia (oude pelgrimsgroet).
Rolstoelpelgrim, Laura