Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

“Plekken van plezier”

Dat was het jaarthema van Open Monumentendag. De Bernarduskerk was die dagen een plek van plezier. Twee dagen gastvrij open met Monumentendag. Heel veel mensen zijn er geweest. Ik wil het met u even over die 2de dag hebben. Alle kerkgangers zondagmorgen dicht bij elkaar, voor in de kerk. Pastoor Peeters deed de H. Mis. Zijn woord van welkom aan allen en zijn overweging had hij afgestemd op het thema van Open Monumentendag. “Wat kijken jullie allemaal ernstig, tover een glimlach op je gezicht. Rijk of arm, een glimlach kost je niets. Niemand kan je je glimlach afnemen.” Een bijzondere sfeer, een feest in de kerk.

Achter in de kerk stond de tentoonstelling opgesteld. Foto’s, logboeken en heel veel meer van de toenmalige kruisvaarders, verkenners en welpen. Oud-leiders en-leidsters waren die zondag uitgenodigd. De huidige scouting was aanwezig in de pastorietuin. Plekken van plezier, ook de kerk is dat. Een doopjurk, het bruidsjurkje uit 1948 en de trouwjurk van Hannie Wesselingh-van Beek stonden er mooi te zijn. De voormalige parochiehuizen van het Zwaantje en de Groenendijk, er werd daar gedanst, toneel gespeeld, bruiloften gevierd. In het huidige Pleyn ’68 gebeurt dat nog steeds. We raakten niet uitgepraat, die 2 dagen van Open Monumentendag in de Scheepjeskerk en we denken er met een glimlach aan terug.
Vrijwilligers van Open Monumentendag