Berichtgeving betreffende het coronavirus

CoronavirusHier leest u de laatste coronaberichten van de parochie. Nieuw
Hier kunt u zich aanmelden voor het bijwonen van een viering.
• De volgende livestreams vindt u hier.
Hier kunt u de eerder uitgezonden livestreams terugkijken.

 

 

Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

Thomasviering op zaterdag 3 juli

in de ‘Groene Kathedraal’ in Hazerswoude-Dorp

’s Morgens zijn er ruim 100 stoelen klaargezet op matten in het gras op anderhalve meter afstand. Ook een partytent voor de 3 voorgangers want er was regen voorspeld. Om 18.30 uur kwamen 14 leden van het St. Ceciliakoor van de HH. Engelbewaarderskerk om in te zingen want zij hadden door Corona lang niet meer met elkaar gezongen.
Het was nog steeds droog terwijl parochianen uit Alphen, Rijndijk en Dorp aan kwamen lopen/fietsen over het lange pad naar het grote grasveld bij de ‘Groene Kathedraal’.

Intussen luidde Tom van Dijk de klok. Het openingslied werd ingezet door het koor en een aantal bezoekers en ik zongen mee want zo dachten wij: we zijn in de buitenlucht. Het werd niet met zoveel woorden gezegd maar het was niet echt de bedoeling dat we meezongen, jammer genoeg.
Toch was het een mooie viering waarin ook 4 mensen vertelden over hoe zij deze coronatijd tot nu toe hebben ervaren. Een meisje dat pas het H. Vormsel had ontvangen en de brugklas voor een groot deel online moest volgen. Iemand van de pastoraatgroep van de Bonifaciuskerk die ook in het ziekenhuis werkt, een koorlid dat niet kon zingen en pastoor Visser over het zoeken naar hoe wel te kunnen vieren.
Van lieverlee begonnen mensen hun paraplu uit te klappen terwijl tijdens de zegen en het slotlied de voorgangers Visser, Lâm en Zuidersma uit de partytent kwamen en solidair met ons in de regen toch het slotlied meezongen: “Ga met God en Hij zal met je zijn”.
Gezamenlijk koffiedrinken na de viering was niet gepland en dat was achteraf maar goed want dat zou toch een hele natte, ongezellige bedoening zijn geworden.
Zondagmiddag konden we met een tevreden gevoel de stoelen en de partytent weer droog opruimen.
Met dank aan Conny en Tom van Dijk en Anneke en Jan Koeckhoven.

Kees en Wil Mourits