Berichtgeving betreffende het coronavirus

CoronavirusHier leest u de laatste coronaberichten van de parochie. Nieuw

• De volgende livestreams vindt u hier.
Hier kunt u de eerder uitgezonden livestreams terugkijken.

 

Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

Scheepjeskerk

Op het feest van Driekoningen, 6 januari, hebben de parochie Heilige Thomas en de stichting Scheepjeskerk elkaar gevonden met betrekking tot de verkoop van het kerkgebouw van de parochiekern H. Michael en H. Bernardus aan de Rijndijk 106 en het voormalige klooster aan de Rijndijk 108, de voormalige begraafplaats naast de kerk en de tuin die bij het voormalige klooster hoort. Oftewel de verkoop van het gehele ensemble aan de Rijndijk.

Het feit dat de parochie en de stichting elkaar gevonden hebben, is een heel belangrijke stap op weg naar de feitelijke verkoop. Maar voor dat dit kan gebeuren, dus voordat de koopovereenkomst getekend kan worden, heeft de parochie daarvoor toestemming nodig van de bisschop van het Bisdom Rotterdam. Met het verkrijgen van die toestemming is een paar maanden gemoeid. De parochie en de stichting hebben afgesproken dat het eventueel niet verkrijgen van die toestemming een ontbindende voorwaarde is. Dus totdat die toestemming er is, is er wat de parochie betreft alleen sprake van een principebesluit tot verkoop van het ensemble aan de stichting Scheepjeskerk.

Een essentieel deel van de overeenstemming is dat de parochie het kerkgebouw van de stichting huurt om er haar activiteiten voort te zetten. Omdat ook de parochie niet in de toekomst kan kijken, huurt de parochie het kerkgebouw voor een periode van vier jaar met een optie om de huur daarna voort te zetten.

De stichting en de parochie zijn blij met dit principebesluit. Daarmee komt er een reëel uitzicht op het afsluiten van een vaak roerige periode van ruim 17 jaar. Een periode van veel onzekerheid over de toekomst van het ensemble. De stichting kan straks gaan werken aan het realiseren van haar plannen om het ensemble voor de lokale gemeenschap te behouden en het daar zo’n plek te geven, dat het ensemble voor die gemeenschap ook meer kan zijn dan alleen een gebouw met een tuin.