Zang- en muziekavond
ter afsluiting van het Lutherjaar

Op zondag 29 oktober wordt het Lutherjaar in de Brugkerk (Dorpsstraat 53 te Koudekerk a.d. Rijn) afgesloten met een zang- en muziekavond, die om 19.00 uur zal beginnen.

In het afgelopen jaar is veel aandacht besteed aan Maarten Luther, die 500 jaar geleden door de publicatie van zijn 95 stellingen aan de wieg stond van de reformatie, die tot een breuk heeft geleid met de Rooms-katholieke Kerk en het ontstaan van de Protestantse Kerk. Het is dan ook bijzonder dat op 29 oktober 2017 beide plaatselijke kerkgemeenschappen samenwerken aan de afsluiting van het Lutherjaar met een muzikale avond, waarin aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van de kerkzang vanaf de Gregoriaanse gezangen van uit de tijd van Luther tot aan de liederen uit het huidige Liedboek voor de Kerken.

Bijzondere gast op deze avond is het Minderbroederskoor Pax et Bonum, u wellicht bekend van optredens in Museumpark Archeon. Dat koor zingt een aantal Gregoriaanse gezangen, waarvan de melodie ook is opgenomen in het Liedboek voor de Kerken. Het Bernarduskoor van de Parochie Heilige Thomas zal deze ‘Lutherliederen’ uit het Liedboek ten gehore brengen. Daarnaast is er uiteraard ook gelegenheid voor samenzang.

Pastoor Ruud Visser geeft in een aantal blokken boeiende informatie over de ontwikkeling van de kerkzang in het algemeen van vroeger naar nu, en in het bijzonder over de liederen die gezongen zullen worden.

Het belooft een boeiende en muzikale avond te worden, waarvoor u van harte wordt uitgenodigd.