Eerste Communie in de Bron

Nu we op weg zijn naar Kerstmis kijken we toch nog maar even terug op een gebeurtenis die op 25 oktober jl. heeft plaatsgevonden in de parochiekern De Heilige Geest in de Bron. Vijf kinderen mochten toen hun eerste communie doen. Nu is het de vraag waarom dat in coronatijd toch kon doorgaan. Na lang wikken en wegen en denkend aan het feit dat deze kinderen al tussen de 9 en 12 jaar zijn en een enkeling van hen zich aan het voorbereiden is op het sacrament van het Vormsel, hebben we hiertoe besloten. Tijdens de viering was het toegestane aantal van dertig mensen aanwezig.

Eerder zouden zij met vijf andere kinderen in april hun eerste communie doen. De andere kinderen zijn veel jonger en zij zullen in het nieuwe jaar weer verder gaan voorbereiden.
Ondanks alle coronamaatregelen was het een mooi feest en hadden de kinderen zich goed voorbereid op deze bijzondere stap op de weg van hun geloofsleven. We hopen hen zeker nog terug te zien als de mogelijkheid er weer is. We wensen de communicanten heel veel goeds toe en feliciteren hen nogmaals van harte.

Erna Teule, namens de werkgroep Eerste Communie