Sobere maaltijden Veertigdagentijd in De Bron

De ZWO-groep van Goede Bron en de werkgroep diaconie kern De heilige Geest organiseerde ook dit jaar weer een geslaagde sobere maaltijd op Aswoensdag. Maar liefst 43 mensen zaten met elkaar aan tafel. Twee koks maakten weer een maaltijdsoep met een eenvoudig stuk brood en mandarijn als dessert. Tijdens de maaltijd waren er de twee presentaties van de projecten in de Veertigdagentijd. Goede Bron presenteerde een project van “Kerk in Aktie” waarin aandacht voor kinderen zonder ouders in Zambia.

Kerkleiders en maatjes worden getraind om hen te begeleiden en praktisch te ondersteunen. Daarnaast was er de presentatie van “Vastenactie” met aandacht voor Zuid Soedan waar vooral vrouwen worden getraind in voedsel verbouwen voor eigen gebruik en om in coöperaties te kunnen verkopen voor een beter bestaan.

Op 1 maart was de eerste sobere maaltijd uit de serie van vier waarin steeds een wisselend thema aan de orde komt. Ook deze maaltijden zijn in Oecumenisch verband georganiseerd.

Op de eerste avond, met thema Oekraïne, vertelde Ad Janmaat wat er zoal vanuit de PCI en het DPA het afgelopen jaar werd georganiseerd voor deze groep mensen. Daarnaast vertelden twee van de vier meegekomen Oekraïense vrouwen hun ervaring tijdens het vluchten en hun leven oppakten in Alphen aan den Rijn. Sterke dankbare vrouwen die ondanks al het leed en angsten positief in het leven staan. Op de website van de parochie staat een uitgebreid verslag van Ad Janmaat. De opbrengst van de avond ging, als uitzondering, niet naar de projecten van de Veertigdagentijd maar werd geschonken aan de Oekraïners om te besteden aan iets gezamenlijks.

Nog drie sobere maaltijden zullen volgen: 8 maart: thema “Het Trefpunt” Zorg voor mensen met psychische kwetsbaarheid. Spreker: Herma Kamphuis.

22 maart: Stichting Geldzorg, begeleiden van mensen met financiële problemen. Spreker: Erna Teule.

29 maart: Rijnvicus, “De Verrassing” werken in een sociaal eethuis. Spreker: Ramon van Griend.

Als u dit leest kunt u zich voor de laatste maaltijd nog aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marchien van de Sande