Eerste heilige Communie in de Bron

1e communie in de BronOp zondag 8 april was het zover, onze zoon Aaron ging zijn eerste communie doen. Na een paar weken voorbereidingswerk was het nu zover.
Het begon allemaal een paar weken geleden. De eerste kennismaking met de andere kinderen en voor ons ook met een andere parochie en een andere pastoor. Hij vond het wel heel spannend, helemaal het voorstellen in de kerk.
Onder de fijne begeleiding van Erna en Alexandra, en uiteraard de pastoor hebben de kinderen geleerd over dat Gods naam is: "Ik zal er zijn".

Ze hebben over hun eigen naam nagedacht, geleerd over bidden, manna, hoe een viering in elkaar zit, over wat een huis voor jou betekent. Over vriendschap, over de 5 broden en 2 vissen en over het laatste avondmaal. Het kruisteken is geleerd, het "Onze Vader", de nieuwe versie, dus pappa en mamma en grote zus moeten ook nog wat bij leren! En uiteraard de betekenis van de eerste heilige communie, en alle communies die daarop zullen volgen.
Hij heeft een heel goede voorbereidingstijd gehad en vrienden gemaakt.
Zondag was het eindelijk zover, de echte dag was daar. Eerst met zijn allen bij elkaar komen, dan met elk gezin apart op de foto. En toen begon het echte werk. De kinderen kwamen samen met de pastoor de kerk binnen, terwijl er gezongen werd. De doopkaarsen werden aangestoken en in een mooi boeket gezet. Er werden verhalen verteld uit de bijbel, Er werd gebeden, en de tafel werd mooi klaar gemaakt. De kinderen mochten een voor een met hun vader en moeder en zus naar voren komen om voor de eerste keer mee te doen aan de tafel van Jezus. Opa's en oma's, familieleden, vrienden en de andere parochianen waren daar ook getuige van.
De kinderen hebben ook allemaal heel goed meegeholpen om van deze viering een feestje te maken, door goed voor te lezen en de tafel mooi te maken, ze hebben meegezongen met het koor en de rest van de kerk. En na de viering hebben ze thuis nog een klein feestje gemaakt. Het was een mooie dag en we willen als ouders graag de pastoor, Erna, Alexandra en alle andere mensen achter de schermen bedanken voor de goede zorgen.

Namens de ouders van de communicanten, Irma de Blaauw