Vaandels te bewonderen

Open Huis Bonifaciuskerk 3 november 2018

DVaandelse Vrienden van de Bonifaciuskerk houden op zaterdag 3 november van 11.00-16.00 uur weer Open Huis. Ter gelegenheid van de feestdagen van Allerheiligen en Allerzielen op 1 en 2 november zijn weer de prachtige, (bijna) 100 jaar oude vaandels te bezichtigen. De meeste van deze kleurrijke, antieke vaandels zijn eigendom geweest van de toenmalige plaatselijke afdelingen van katholieke vakbonden van bijvoorbeeld bouwvakarbeiders, overheidspersoneel, metaalbewerkers, enz.

Bij de collectie van de vaandels zit ook het Willibrordusvaandel, patroonheilige van de Nederlandse Volksbond, afdeling Alphen aan den Rijn, opgericht in 1919. Sint Willibrordus was de patroonheilige van de arbeiders. Dit vaandel is afgelopen voorjaar gerestaureerd bij een textielrestaurateur, bekostigd door de Stichting Vrienden van de Bonifaciuskerk. Met name het fluweel had danig geleden door de jaren heen, evenals de gouden draden van het borduursel. Het is weer een pronkstuk geworden.
Wat staat er verder nog op de rol voor de laatste donkere dagen van 2018 in de Bonifaciuskerk?
Vrijdag 23 november om 20.00 uur is er een concert in de Bonifaciuskerk van het Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn, het Sint-Nicolaas Concert. Centraal op het programma staat de Saint Nicolas Cantata van de Engelse componist Benjamin Britten (1913-1976). Naast de cantate kunt u onder andere ook genieten van Two Psalms van Gustav Holst (1874-1934). De Saint Nicolas Cantata is een muzikale beschrijving van gebeurtenissen uit het leven van Sint-Nicolaas.
Aan het concert werken mee: Simon Stelling op het orgel, Jelena Popovic en Laura Bos achter de piano, drie jongens van het Haags Matrozenkoor, het Vrouwenkoor Colorique en de tenor Guy Cutting. Het geheel zal onder leiding staan van dirigent Patrick Pranger.
Het concert begint om 20.00 uur en toegangskaarten à € 22,50 zijn verkrijgbaar bij koorleden van het Oratoriumkoor en op diverse verkooppunten in Alphen aan den Rijn. Zie ook www.oratoriumkooralphen.nl
Vul alvast uw agenda in voor het bezoeken van het concert van Crescendo op vrijdag 21 december. In het volgende parochieblad komen details te staan van dit concert. Het concert is gratis toegankelijk en er wordt een deurcollecte gehouden.
Zaterdag 29 december zal er een Open Huis zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur. Dit jaar geen grote kerststallententoonstelling maar wel een kerstsfeervol Open Huis. Details hierover worden ook bekend gemaakt in het volgende parochieblad.

Stichting Vrienden van de Bonifaciuskerk