Bert Menken, 60 jaar koorlid

Bert MenkenZondag 25 november vierde het St. Ceciliakoor uit Hazerswoude-Dorp het feest van de Heilige St. Cecilia, patrones van alle koren.
Het werd een feestelijke viering waarin pastor Peeters uit Alphen aan den Rijn voorging in de eucharistieviering. Het koor zong de mis van Gounod en vanzelfsprekend het St. Cecilialied.

Bert Menken werd deze dag in het zonnetje gezet omdat hij 60 jaar koorlid is in de Thomasparochie. Hij werd toegesproken door Jan Rietveld. Deze vertelde dat Bert voor zijn huwelijk in de Zwaantjeskerk zong en na zijn huwelijk lid werd van het St. Ceciliakoor in de HH. Engelbewaarderskerk.
Bert is ook al vele jaren een trouwe zanger bij Die Gouwe Sanghers. Hij kreeg door voorzitter Mieke Kortekaas een sieraad opgespeld wat de parochie uitreikt aan vrijwilligers voor bewezen diensten. En bloemen ontbraken ook niet. Na de viering ging de jubilaris met zijn familie en alle koorleden naar het parochiecentrum. Hier stond de koffie met wat lekkers al klaar. Nadat Bert was toegezongen werd het glas geheven en kon iedereen zich tegoed doen aan de hapjes etc. Rond 13.00uur was het feest ten einde en gingen we allemaal weer huiswaarts.
Wij hopen Bert nog lang in ons midden te houden!

Margôt Koolmees, secretaris Ceciliakoor