Marriage Course

marriageHoe komt het toch dat in ons land één op de drie huwelijk vroeg of laat strandt? Moet het antwoord hierop niet gezocht worden in het gegeven dat de partners – beiden of een van beiden – te weinig geïnvesteerd hebben in hun relatie. Soms is dit gegeven al te constateren voor de dag van de bruiloft; er worden weliswaar vele uren met elkaar doorgebracht, maar de belangrijke vragen van het leven komen nauwelijks aan bod. Als die pas na de huwelijkssluiting opduiken, kunnen zulke vragen onoverkomelijke hinderpalen gaan vormen op de verdere weg van het huwelijk. Soms kunnen vragen pas na een paar jaar van getrouwd zijn opduiken; ook dan is het raadzaam er niet mee te blijven rondlopen, maar vragen aan elkaar te stellen, te durven stellen.

Het bisdom Rotterdam wil stellen helpen bij het met elkaar in gesprek komen over belangrijke levensvragen en zo te werken aan een sterke en blijvende relatie. Dat gebeurt in een ontspannen sfeer met zijn tweeën; de partners spreken met elkaar over wat echt belangrijk is voor hun relatie, over hun onderlinge verwachting voor de toekomst. Dat gebeurt in acht sessies aan de hand van functionele communicatiemethoden die de cursus aanreikt en die de aanstaande echtparen zich hierdoor samen eigen maken. De gesprekken met elkaar vinden plaats tijdens een maaltijd, maar gaan verder dan datingprogramma’s op de TV laten zien. Het gaat om een achttal avonden georganiseerd door de diocesane werkgroep Huwelijk en Gezin van het bisdom Rotterdam.
De eerstvolgende sessie van acht avonden vindt plaats vanaf donderdag 31 januari a.s. in ‘het Schoutenhuis’ aan de Julianastraat in Alphen aan den Rijn. Nadere inlichtingen kunnen geïnteresseerden opvragen bij pastor Ruud Visser: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-20618148).