De Goede Week van 15-20 april in De Bron:

PASEN, 'een nieuw begin', zie je het niet?

Goede VrijdagNATUURlijk wel: in flora en fauna zie je het prille ontspruiten van het voorjaar: de jonge eendjes, broedende vogels, de langzaamaan hoger wordende temperaturen, etc. Maar Pasen is zeker niet alleen dat: na het doorstane leed, eindigend in de kruisiging, is Jezus opgestaan uit de dood. Zijn belofte aan ons, mensen, mogen we ieder jaar weer opnieuw beleven in de Goede/Stille Week en dat grootse kerkelijke Hoogfeest.

De ingetogen Gebedsmomenten op maandag, dinsdag en woensdag, 15, 16 en 17 april om 19.30 u. in de benedenkerkzaal worden voorgegaan door gebedsleiders van onze beide kerken. Daarna volgt de Witte Donderdagviering op 18 april om 19.30 u. van de Protestantse Gemeente ook in de benedenkerkzaal waarbij parochianen meer dan welkom zijn en ook al velen hun weg gevonden hebben!
En de oecumenische Goede Vrijdagviering op 19 april om, eveneens 19.30 u. in de bovenkerkzaal.
Na de oecumenische Goede Vrijdagviering, begint om 21.15 uur de Goede Vrijdagwake, met als thema: 'Meelijden-Meeleven', met een inleidende bezinnende film.
Ieder héél uur wordt een deel van de Kruisweg vertoond omlijst door muziek of tekst en daartussen zijn er mogelijkheden om bezig te zijn met schilderen, het maken van paaskaarsen en paaswensen, lezen, bezinning/gebed in de Bidkapel, deel te nemen aan een groepsgesprek en luisteren naar zelf meegebrachte passende muziek. Iedere deelnemer: jong of oud, even of wat langer aanwezig, u maakt de keuze; niets moet.
Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd en als afsluiting, na een wandeling naar de Zegerplas bij zonsopgang, volgt het ontbijt.
Wanneer u van het ontbijt gebruik wilt maken, willen wij dat graag weten i.v.m. de boodschappen. Maar of u de hele nacht blijft, of een gedeelte wilt meebeleven, is aan u. Wij vragen u dan wel om vóór de hele uren, dan wel 15 minuten na het hele uur te komen. De ingang aan de voorkant van De Bron is gemarkeerd met een brandende lantaarn.
Aanmelden kan met de invulstrook van de flyer en naar e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bezinning en inspiratie maken van Pasen een feest!
Wij wensen u 'Zalig Pasen'.
Annemiek Plompen-Huibers en Marian Bouterse-van Haaren, oec. coördinatoren