Passie: het verhaal in 14 beelden

PassieEen oud verhaal in een modern jasje

De Alphense fotograaf Henk Veldhuizen presenteert nieuw werk onder de naam Passie: het verhaal in 14 beelden. In deze fotoreeks met jonge moderne mensen zet hij de kruisweg neer in een eigentijds, maar zeer herkenbaar beeld. Want wie herkent niet het gevoel van opoffering, vernedering, pijn of verdriet?

Hiermee heeft Henk Veldhuizen, die de laatste jaren zijn passie volgt in de portretfotografie, een project neergezet dat zich al langer in zijn hoofd aan het ontwikkelen was. Ondanks dat Henk Veldhuizen niet heel kerkelijk aangelegd is, loopt hij nooit zomaar een kerk voorbij zonder er even naar binnen te stappen. “Met name die vreedzame sfeer in kerken boeit mij mateloos”, aldus de fotograaf. Alle aanwezige kunstuitingen in de kerk zijn de inspiratie geweest voor deze fotoreeks. In deze serie zien we de 14 staties van de lijdensweg vertaalt naar emoties en gevoelens die voor iedereen herkenbaar zijn. Om een idee te krijgen: nr. 12 “Overgave” hier in zwart/wit maar de originele versie in kleur is te bekijken op www.hajeve-pictures.nl
De tentoonstelling van Passie: het verhaal in 14 beelden is te zien van 23 juni t/m 21 juli 2019 in het zalencentrum De Bron, Troubadourweg 2, 2402 EP Alphen aan den Rijn.
De feestelijke opening is op zaterdag 22 juni 2019 om 15.30 uur. Iedereen is van harte welkom.
Voor de openingstijden kijkt u op: www.hajeve-pictures.nl in het menu tentoonstellingen.
Heeft u nog vragen mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.