Vanuit de kern

kernAan het begin van een vergadering van de commissie van beheer opent steeds een ander met een verhaal. Afgelopen keer was het Ed Plaisier die hiervoor zorgde en zijn verhaal is een opsteker voor ons allen:
“Transformatie. Een man vindt een cocon van een vlinder en neemt deze mee naar huis. Op een dag verschijnt er een kleine opening in de cocon. De man kijkt een paar uur toe hoe de vlinder worstelt om zich door de kleine opening naar buiten te werken. Totdat de vlinder niet meer verder lijkt te kunnen komen. De man besluit met al zijn goede bedoelingen de vlinder te helpen en knipt met een schaar de rest van de cocon open. De vlinder kan zich nu vrij eenvoudig losmaken. Maar de vlinder heeft een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels.

De vlinder kan de rest van zijn leven alleen maar rondkruipen en is nooit in staat te vliegen. De krappe cocon en de worsteling, die nodig is om door de opening te kruipen, is voor de vlinder de manier om lichaamsvloeistof in de vleugels te pompen. De vlinder kan pas vliegen als het de vrijheid uit de cocon zelf heeft bereikt. Soms zijn worstelingen exact wat we nodig hebben in het leven’’.
In de week voor Pasen heeft de geplande ruiming van de graven in het aangewezen vak op het kerkhof plaatsgevonden. Onder toeziend oog van Jan Koeckoven is door Vreeker begraafplaatsservice de ruiming discreet en zorgvuldig uitgevoerd en zijn de stoffelijke overblijfselen in het parochiegraf aan de zuidwestzijde begraven.
Op maandag 13 mei wordt er gestart met de renovatie van de gewelven aan de binnenzijde van de kerk. Er zal met een steiger gewerkt worden. Van iedere rij worden er drie stoelen afgehaald, waardoor er ruimte blijft om langs te lopen. Als de ene kant klaar is, wordt de andere gedaan. Cor den Hollander houdt hier toezicht op.
Er worden nog steeds vrijwilligers gevraagd, alhoewel gemeld kan worden dat er een koster en een misdienaar ingewerkt worden. Heel fijn, een levendige geloofsgemeenschap zijn we met elkaar.
Graag nodigen we de parochianen uit om op 19 mei de jubileumviering t.g.v. het 12,5 jarig priesterfeest van pastoor Ruud Visser bij te wonen in de Bonifaciuskerk.

Vanuit de commissie van beheer, Andries Kerkvliet