Secretariatenmiddag 2019

middagDe parochie H. Thomas kent per parochiekern een secretariaat met daarnaast het overkoepelend centraal secretariaat. In juni kwamen de medewerkers van de secretariaten samen voor informatie naar elkaar toe en een gezellig samenzijn.
Dit jaar was de secretariatenmiddag georganiseerd door de parochiekern Engelbewaarders te Hazerswoude-Dorp. Na een kop koffie of thee met wat lekkers in het parochiecentrum en een woordje van Tineke Heemskerk, secretaris parochiebestuur, vertrokken we naar kwekerij Van der Salm te Boskoop.

Daar kregen we via een filmpje een kijkje in de activiteiten van deze grote kweker met diverse vestigingen. Van der Salm teelt onder andere lavendel en buxus (gaulteria, ilieus en decofruit). Men heeft een vestiging in Portugal voor de opkweek van planten die dan in Nederland verder kunnen groeien. Vervolgens liet medewerker Pieter Heemskerk ons de kwekerij in Boskoop en Hazerswoude-Dorp zien en vertelde vol enthousiasme en met veel kennis over de bedrijfsvoering.
Na een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje namen we afscheid van Pieter Heemskerk. Alle collega's van de secretariaten parochie Heilige Thomas gingen huiswaarts met weer wat kennis rijker over de boomkwekerij en een mooie lavendelplant.
Wij willen de medewerkers van parochiekern Engelbewaarders hartelijk bedanken voor de organisatie en de goede verzorging van deze middag. Onze dank gaat ook uit naar kwekerij Van der Salm voor het openstellen van het bedrijf en de informatie die wij hebben gekregen over.

Yvonne Toor, medewerker centraal secretariaat