Nader kennismaken

stageMijn naam is Christa van der Sman en ik loop vanaf juni tot eind december stage in de parochie H. Thomas. Ik woon in Papenveer (vlakbij Ter Aar). Ik ben getrouwd met Johannes. Samen hebben we twee kinderen die inmiddels het huis uit zijn. Van 1992 tot en met 2004 hebben we op de Assumburg in Alphen gewoond, en was ik actief in De Bron bij o.a. de kinderwoorddiensten en gezinsvieringen. Ik vond het erg leuk om de afgelopen weken al een aantal mensen uit die tijd opnieuw te ontmoeten!

Vanuit Papenveer kerk ik in Langeraar, de Adrianuskerk, onderdeel van de Clara- en Franciscusfederatie. Daar ben ik actief geweest in de werkgroepen 1e Communie en gezinsvieringen. Ook ben ik parochievoorganger geweest en met name dat laatste heeft me in de richting van de studie theologie geduwd. Om die vieringen voor te bereiden ging ik veel lezen, ging ik dingen uitzoeken, maar hoe meer ik las hoe minder ik eigenlijk wist, leek het wel…. Ik zocht naar een stevige basis en dat werd de studie theologie. Ik studeer dat sinds 2013 met heel veel plezier aan de Universiteit van Tilburg. Ik studeer in deeltijd en combineer dat met een baan bij een bank als communicatieadviseur.
Ik zit op dit moment in de tweede fase van mijn studie, de master. Daarin loopt iedere student twee stages, één als geestelijke verzorger in opleiding, bijvoorbeeld in een zieken- of verpleeghuis, in de gevangenis of bij defensie en een stage in een parochie. Mijn eerste stage heb ik gedaan bij Marente, die een aantal woonzorg-instellingen voor voornamelijk ouderen heeft in de Duin- en Bollenstreek. Ik heb daar met veel plezier gewerkt en veel geleerd. En nu de tweede stage, in de parochie de Heilige Thomas….
Ik ben een pragmatisch mens. Ik hou van studeren, maar stel me altijd de vraag hoe dat dan in de praktijk, hoe dat bij ‘echte’ mensen werkt. Dat werkt door in wat en hoe ik geloof: ik geloof in de God die is en altijd zijn zal. Die mensen hoofd, hart en handen heeft gegeven om goed te doen, om er voor anderen te zijn en Hem zo samen te dienen.
In de stage bij parochie H. Thomas hoop ik veel van en bij u te leren. Overal waar ik de afgelopen weken in de parochie kwam was de eerste ontvangst warm en hartelijk. Dank alvast daarvoor. Ik kijk er naar uit om de komende maanden velen van u waar dan ook te mogen ontmoeten!