Open Monumentendag 2019
in de Scheepjeskerk

open monumentendagAls ieder jaar is er ook dit jaar weer Open Monumentendag en wel op 14 en 15 september. Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Het landelijk jaarthema is “Plekken van plezier.” Wij gaan dit onder andere invullen met de verkenners van “vroeger”. In het bos naast de kerk zijn de sporen nog te zien van het voormalige “Boysdream”. Zeg maar het clubhuis van de toenmalige verkenners. Een plek met vele spannende verhalen. Er is veel fotomateriaal en filmmateriaal van die tijd. Ook van de verkenners uit het Zwaantje, zoals een logboek van Hans Boers uit lang vervlogen tijden. Kortom de verkenners van toen komen weer tot leven.

En er zal meer zijn, de feesten in het voormalige Parochiehuis, nu Pleyn ’68. Toneel, dansavonden, Evert Castelein en nog veel meer. De kerk een plek ook van plezier: bruidjes, vaandels, en nog veel meer.
De kerk is het podium en wij nodigen u van harte uit. Samen komen is meer dan verbindend. Kom met uw verhalen en u zult weer verhalen horen van anderen. Een vraag aan u: we zoeken nog foto’s en verhalen van de “Schaapjesavond”.

De organisatie van Open Monumentendag