Eerste communie in de parochiekern De Heilige Geest in de Bron

communie BronZondag 5 mei was de datum die uitgekozen was voor de eerste communie in De Bron, een mooie datum met een dubbele betekenis dit jaar. Het was immers ook bevrijdingsdag. Die dag was het feest in de kerk omdat zes kinderen voor het eerst aan tafel bij de Heer mochten zijn. Een feestelijke dag moest het worden.
De kinderen hadden een lang voorbereidingstraject doorlopen met verschillende bijeenkomsten. Het project ‘Blijf dit doen’ waarmee de laatste jaren gewerkt wordt en waarin kinderen en ouders uitgenodigd worden te ontdekken hoe God met mensen omgaat. Het project daagt hen uit om samen in gesprek te gaan en dan de opdrachten uit het werkboek te maken. Zo gebeurde ook dit jaar.

Aan de orde kwam allereerst de naam van God, Ik-zal-er-zijn, en daarna ging het ook over onze eigen naam. Want hoe zouden we elkaar moeten aanspreken als we geen naam hadden?
We leerden het Onze Vader en wat dat nou precies betekent, we gingen de kerk in om te kijken wat er zoal te zien is. We spraken over de bijbel en lazen daaruit verhalen.
Op 5 mei was het zover en mochten de kinderen in hun prachtige kleren in een mooi versierde kerk helemaal echt deelnemen aan de Eucharistie, een mooi moment in het leven van de kinderen. De kerkzaal zat vol en uit Polen, Vietnam, Senegal, Frankrijk en België was een kleurrijk gezelschap aan familieleden overgekomen.
Er was voor de gelegenheid weer een groep Bronzangertjes die samen met het combo de viering extra feestelijk maakten.
We hopen dat alle communicanten genoten hebben van dit bijzondere feest en dat ze het nooit meer zullen vergeten. Ook hopen we dat de kinderen het gevoel hebben dat ze zich in onze gemeenschap thuis kunnen voelen, dat ze er helemaal bij horen en dat ze echt van harte welkom zijn.
Namens allen in de parochie, wordt de communicanten Riva, Loulou, Jakub, Vanessa, Steven en Brian van harte heel veel geluk toegewenst.

De werkgroep eerste communie in de Bron,
Alexandra Rijsdijk en Erna Teule