MIVA kerkcollecte 2019

voor meisjes in Kameroen

MIVAOp 24 en 25 augustus vindt de MIVA-collecte in de katholieke kerken plaats. Dit jaar vragen wij uw aandacht voor meisjes in Kameroen.
Zuster Clementine trekt zich het lot van de kinderen, die de gevolgen van aids ondervinden, aan. De achtergestelde meisjes krijgen hulp in het ontwikkelen van hun vaardigheden. In een sober klooster, geen stromend water, geen toilet, soms elektriciteit vangt Zuster Clementine deze meisjes op. De achtergestelde meisjes krijgen hulp in het ontwikkelen van hun vaardigheden. Ze krijgen naailes, computerles of leren kappersvaardigheden. Dankzij Zuster Clementine hebben zij weer kans op een mooie toekomst.

Zuster Clementine bezoekt kansarme gezinnen en kinderen. Zij geeft ze de zorg die zo hard nodig is. Bijvoorbeeld Marvelous. Zij kan nu staan. De 3-jarige Marvelous is geboren met een afwijking aan haar benen. Zuster Clementine zorgde dat ze geopereerd kon worden. Met een auto van MIVA kon zij Marvelous en haar familie bereiken. In Kameroen zijn er gelukkig meer mensen als zuster Clementine. Voor hen zijn er in 2019 nog zes auto’s nodig.
In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die zich inzetten om anderen te helpen. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen. Help MIVA. Geef in de collecte.
Indien u uw donatie via de bank wilt overmaken, dan kunt u dat doen op rekening NL36 INGB 0006 1923 37 t.n.v. Parochie H. Thomas, Alphen aan de Rijn onder vermelding van ‘MIVA’.

Namens de groep MOV/Diaconie, Marchien van de Sande