Filmavond: I, Daniel Blake

FilmavondDe werkgroep Volwassenencatechese vertoont op dinsdag 15 oktober de film ‘I, Daniel Blake’, geregisseerd door Ken Loach. Ken Loach staat bekend om zijn gebruik van actuele en maatschappelijke thema’s als armoede, uitbuiting en onderdrukking, zo ook in deze film.
We zien Daniel Blake, gespeeld door Dave Johns, die zijn hele leven heeft gewerkt als timmerman, tot hij op zijn 59ste een hartaanval krijgt. Als kinderloze weduwnaar is hij aangewezen op hulp van de staat.

Hoewel zijn dokter hem ongeschikt verklaart om te werken moet hij om een uitkering te ontvangen blijven solliciteren. Tijdens een bezoek aan de sociale dienst ontmoet hij Katie (gespeeld door Hayley Squires), een alleenstaande moeder van twee kinderen, die het ook niet lukt de eindjes aan elkaar te knopen. Katie is slim en ambitieus maar wordt uit wanhoop over haar armoede richting prostitutie geduwd. Samen proberen ze om het hoofd boven water te houden en hun waardigheid terug te vinden.
Humor, warmte en (wan)hoop gaan hand in hand in deze film en maken van ‘I, Daniel Blake’ een oprechte, emotionele en innemende film. De film toont het gevecht van een gewone man tegen een overmachtig, bureaucratisch systeem, waarbij de ingehouden woede van het scherm spat.
Met deze film won Ken Loach in 2016 de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.
De film wordt vertoond in zalencentrum De Bron, Troubadourweg, Alphen aan den Rijn en begint om 19.30 uur. Na de film is er gelegenheid om met elkaar van gedachte te wisselen over de film.
Heeft u belangstelling, geeft u zich dan op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Werkgroep Volwassenencatechese