HH. Engelbewaardersparochie huldigt haar vrijwilligers

huldigingOp de parochiekerndag in Hazerswoude-Dorp zijn afgelopen zondag 4 vrijwilligers, met een dienstverband van 20-25 jaar, door pastoor R. Visser gehuldigd met de Thomasonderscheiding.
In een volle HH. Engelbewaarderskerk, welke vanbinnen aan beide kanten in de steigers stond wegens onderhoudswerkzaamheden, was het die zondag een feestelijk gebeuren.

Voorganger pastoor Visser sprak mooie woorden over samen een gemeenschap zijn, en samen vieren en delen in verbondenheid.
Muzikaal werd het geheel opgeluisterd met mooie zang van de beide koren St. Cecilia en Cantu, samen meer dan 40 leden. Twee leden van het gemengd koor St. Cecilia: Tom van Dijk en Frans Gordijn werden gehuldigd voor 25 lid van het St. Ceciliakoor. Daarnaast is Tom ook al vele jaren koster en beide heren zijn dermate getalenteerd, dat zij als solozangers hun kwaliteiten regelmatig laten horen.
Ans Mourits ontving de H. Thomas onderscheiding, een kettinkje met het Thomaslogo. Zij zingt ruim 25 jaar in het dameskoor Cantu.
De vierde Thomasonderscheiding was voor het hoofd van het tuinteam, Leo van der Poel. Net als de koorleden is Leo van bijzondere betekenis voor de parochie. De pastorietuin en het kerkhof zien er met zijn liefde voor de natuur en zijn vakkennis altijd tot in de puntjes verzorgd uit en de pastorietuin is dan ook al erkend als Gemeentelijk Monument. Voor alle vier is dit huldeblijk geen eindpunt van hun werkzaamheden, maar een waardering en stimulans om actief te blijven voor de parochie.
Na de dank-je-welviering in de kerk waren de parochianen welkom in de pastorietuin voor koffie met appelgebak en later nog een borreltje met een hapje van de Frietkar, welke plotseling in het pastoriebos stond. Tijdens het gezellig samenzijn in de tuin werden nog twee groepen vrijwilligers in het zonnetje gezet met bloemen en Merci chocolade. Deze aanmoedigingsprijs ging naar het tuinteam van Leo van der Poel met Cock de Jong, Jan van der Poel, Cor van Zwieten, Mathieu Loenen, Kees van Rooyen en Thomas Hoogeveen.
Tot slot werd afscheid genomen van vijf dames van de werkgroep gezinsvieringen nl: Astrid van der Meer, Sandra van Tol, Jolanda van de Bosch, Caroline de Jong en Mariëtte Pos. Door het pastoraal team en de pastoraatgroep werden zij bedankt voor hun inzet bij de gezinsvieringen en in de bloemen gezet.

Namens de pastoraatgroep, Jan Rietveld