Pelgrimage per rolstoel

rolstoelZoals een aantal van jullie weet ben ik sinds 2016 in mijn rolstoel in etappes onderweg naar Santiago de Compostella. In 2016 ben ik gestart in Haarlem en ben ik naar Den Bosch gerold. Dit beviel zo goed dat ik daarna verder ben gegaan. In 2017 van Den Bosch naar Maastricht en 2018 van Maastricht naar Reims in Frankrijk. Onderweg heb ik vaak bijzondere ontmoetingen en rijd door mooie landschappen, bv vorig jaar reed ik een tijd langs de Maas en ging ik dwars door de Ardennen. Die steile hellingen waren een flinke uitdaging met mijn rolstoel.

Overnachten deed ik voornamelijk in kloosters, pelgrimsherbergen, bij mensen thuis en ik heb een tentje mee dus kampeer ik ook.
Ik heb inmiddels de heenweg geboekt voor mijn volgende etappe en ik zal 2 september met mijn rolstoel in de bus stappen naar Reims waar ik vorig jaar ben geëindigd en dan rol ik vanaf daar in ongeveer 2 weken richting Vezelay of nog iets verder de Morvan in.
Onderweg hou ik dagelijks een blog bij op www.rolstoelpelgrim.nl ook mijn eerdere avonturen zijn hier te lezen en hier is het ook mogelijk om u in te schrijven voor mijn nieuwsbrief.
Ultreia (pelgrimsgroet).

Laura