De Veertigdagentijd – Tijd om bewust bij je geloof stil te staan!

10 maart, 20.00 uur, Engelbewaarderskerk

In stilteHet thema van de bijeenkomst op 10 maart is ‘stilte om naar binnen te gaan’. Stilte is schaars in onze samenleving. Er is eigenlijk altijd wel geluid. Zowel thuis door de televisie, radio of ons mobieltje, maar ook als we naar buiten gaan. We kennen nog maar heel weinig momenten waarop het echt stil is in ons leven.
Stilte is echter belangrijk. Dat zien we in de natuur. Daar is steeds een balans tussen activiteit en rust. Maar in onze maatschappij lijkt het alsof het continu stormt. We zijn gewend aan veel prikkels, de hele dag door. Stilte is er in de westerse wereld nauwelijks en daardoor raken we uit balans.

Terwijl we uit een traditie komen, de monastieke traditie, die niet onbekend is met stilte. Door de stilte in te gaan, kun je een plek geven aan gevoelens, aan emoties die naar buiten willen en aan verlangens die je hebt weggestopt. Stilte doet iets met je.
Op dinsdag 10 maart organiseren we in een sfeervol ingerichte Engelbewaarderskerk een avond waarin ‘stilte’ centraal staat. Stilte als een middel om dichter bij jezelf te komen en dichter bij God. Gedichten, muziek, verhalen zullen worden afgewisseld met momenten van stilte en bezinning.
Wanneer je je aangesproken voelt, dan zien we je graag op 10 maart! Stuur een mailtje dat je komt naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en stap een avond uit het lawaai van alledag!

De werkgroep volwassenencatechese