Parochiële Caritas Instelling (PCI)

PCIVacatures bestuur PCI
De PCI staat voor de hulp aan medemensen in onze parochie. De hulp geldt niet alleen voor de parochianen, maar geldt in zijn algemeenheid voor mensen die hulp nodig hebben. De PCI volgt als leidraad de zeven werken van barmhartigheid. Voor de PCI wil ik uw aandacht vragen voor de vervulling van vacante functies in het bestuur van de PCI. Het deelnemen aan dit bestuur wordt door de bestuursleden als een dankbare taak bevonden. De taak van het bestuur is het behandelen en beoordelen van hulpaanvragen. Het gaat hierbij veelal om het geven van financiële hulp. De PCI werkt hierin onder meer samen met Het Diaconaal Platform Alphen, de Voedselbank en de stichting GeldZorg.

Wij zoeken naar bestuursleden die sociaal zijn ingesteld, betrokken zijn bij de parochie en bij voorkeur uit de parochiekern St. Bonifacius komen.
Om een indicatie te geven gaat het om 4 tot 6 vergaderingen per jaar. Heeft u interesse dan verzoek ik u zich aan te melden door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen dan contact met u opnemen.
Sacramentsdag weekend van 13 en 14 juni
In het weekend van Sacramentsdag wordt er jaarlijks gecollecteerd voor een goed doel. Afgelopen jaar was deze bestemd voor Stichting GeldZorg. Deze stichting heeft de opbrengst, € 1.642,16, besteed aan de opleiding en begeleiding van hulpmaatjes.
De PCI vergadert binnenkort met de Diaconie- en MOV-groep over de keuze van een diaconaal doel waar de opbrengst van de collecte op Sacramentsdag 2020 aan zal worden besteed. Hebt u een suggestie voor een goed doel waar we de opbrengst van de collecte op Sacramentsdag aan kunnen besteden? Laat het ons weten via ons email-adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De zeven werken van barmhartigheid staan voor hulp in uiterste nood. Het bestuur van de PCI is dankbaar te kunnen werken aan verlichting van deze nood.

Namens het bestuur van de PCI, Ton Opstal, voorzitter