Vanuit de parochiekern Bonifacius

parochiekern BonifaciusHet coronavirus kreeg de afgelopen tijd veel invloed op ons leven. Vooral de meest kwetsbaren in onze samenleving lijken onder de gevolgen van de getroffen maatregelen te lijden. Gelukkig zijn er al veel initiatieven van jong en oud om de medemens in deze tijd te steunen. Langs alle kanten komt die solidariteit nu bovendrijven. Misschien ontstaat juist in deze crisis het inzicht dat we samen meer bereiken. De samenhorigheid groeit. We halen boodschappen voor een ander, moedigen elkaar aan. Hoe moeilijk deze tijd ook is, zeker als je naasten ziek worden of sterven, we komen wel dichter bij elkaar. Vanuit hetzelfde schuitje gaan we samen uit de crisis komen.

We klappen voor de ander en we zingen voor de ander, overal ter wereld. En in die ander ontmoeten we de Heer die ons heelt in onze angst en ons voorhoudt: je bent niet alleen hoe moeilijk het ook is. Geloof, hoop en liefde, daar leven wij van. Juist nu.
Bemoedig elkaar, troost elkaar, wees elkaar nabij, vooral degenen die gebukt gaan onder te veel angst en zorgen.
In onze parochie hebben we al mooie initiatieven gezien om de ander te steunen.
Onder andere het kaartje dat de oudere parochianen vlak voor Pinksteren thuis hebben mogen ontvangen.
Een teken dat er zeker aan ieder gedacht wordt ook al konden we u niet persoonlijk bezoeken. “Je bent niet vergeten, we denken aan je”.
Zoals ook de inzameling van de voedselbank die we al enige tijd elke week organiseren en ook weer goed gevulde kratten opleveren. Dank daarvoor.
Zoals jullie weten kon de “Samenloop voor Hoop” dit jaar niet doorgaan en de volgende editie is nu weer gepland in 2022. De houten hartjes, die met veel liefde zijn geschreven, worden bewaard tot 2022 en zullen dan in onze tent worden opgehangen.
Houdt elkaar vast, juist nu.

Namens de pastoraatgroep Bonifacius, Bea van Zeijl