KerstChallenge 2020: het geheim van de icon

Voor jongeren van 12-18 jaar

KerstChallenge 2020Op 20 december spelen we een spannend kerstspel: de KerstChallenge. Het thema is 'het geheim van de icoon'.
De KerstChallenge is 'coronaproof' en zal een soort 'escaperoom-spel' zijn. Je speelt het spel vanuit je eigen huis, online sta je met de andere jongeren in verbinding.
Achtergrond van het spel

Milou is als tiener op reis geweest naar Vynnyky in Oekraïne. Ze heeft daar met haar jongerengroep geholpen om een jeugdinternaat te bouwen. Hoewel de reis heel leuk en inspirerend was, is ze erg geschrokken van de armoede waarin kinderen daar leven. Het heeft haar erg aan het denken gezet: “ik maak me druk om mijn eigen problemen, maar hier leven kinderen in armoede.” Waar is God in dit alles? Ze weet niet of ze nog wel in God kan geloven na alles wat ze heeft gezien...
Op de laatste dag van haar reis kwam ze echter in een klooster waar ze een cadeau mee kreeg voor thuis. Het was een icoon van Maria. Helaas was het niet in goede staat. Het is in vier delen uiteengevallen en moet thuis worden hersteld.
In de KerstChallenge gaan we als groep Milou helpen om het geheim van de icoon te ontcijferen. En tegelijk het antwoord ontdekken op de vraag van Milou: waar is God in het lijden van deze wereld?
Escaperoom voor thuis
De KerstChallenge 2020 speel je thuis, maar samen met andere jongeren. Het wordt een escaperoomspel, maar dan zonder ‘room’. Binnen het uur moet je puzzels oplossen en het geheim van de icoon ontdekken. We spelen het spel samen met jongeren van de protestantse gemeente ‘De Goede Bron’.
Wil je meedoen aan de challenge? Geef je dan op bij mij.

Namens de werkgroep, Sjoerd Zuidersma
(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / tel.: 06-22086108)