Gezinsquiz

GezinsquizYes! Ineens viel het op z’n plek! Eindelijk iets concreets om dat rotgevoel van al die beperkingen en het gemis van mensen die je lief zijn om te zetten in iets ouderwets gezelligs! Ja, iets ouderwets, want het had iets weg van AVRO’s Wie-kent-kwis dat ooit van ’73-’83 op de buis te zien was.
Voor misdienaars, communicanten en vormelingen waren vieringen en bijeenkomsten door corona abrupt gestopt. We hadden zo’n behoefte mekaar weer eens te zien en te spreken! Het is gelukt!

Met hun gezinnen die dat ook zo voelden hebben we op vrijdagavond 12 februari lekker gequizd. Lekker? Inderdaad, want bij ieder deelnemend gezin was ’s middags een heus borrelpakket met wijn, bier, Fanta, borrelnootjes, chips en popcorn afgeleverd om alvast in de stemming te komen. Nou, met succes hoor!
Pastor Lâm kent vele roepingen! Wat is-ie toch ook een held in het maken van quizzen en de decors,het quizmasteren en het verzorgen van een prijzenpot! Nèt echt!
En de streaming werkte ronduit goed.
We bogen ons overvragen als: Wat vieren we met Pasen? Wat vieren we met Pinksteren? Waar ligt Jezus begraven? Wat is pastoor Visser? Wat was pastor Sjoerd Zuidersma voordat hij pastor werd?....je kon punten verdienen met het geven van het goede antwoord én met de snelheid waarop je het juiste antwoord gaf. Het ging er best fanatiek aan toe hoor. Ronduit verfrissend en leuk om op zo’n ontspannende wijze met mekaar en over het geloof bezig te zijn. Krijgt vast een vervolg!

Pastor Lâm. Alie Hoogendijk, Liesbeth Edixhoven