Vraag het aan Theo Loog

TheoKinderen hebben soms de meest mooie en verrassende vragen, waar we als volwassenen niet altijd een antwoord op hebben. Zulke vragen kunnen we dan stellen aan mij, Theo. Ik kan jullie daar misschien een antwoord op geven. In ieder geval in de richting helpen. Deze keer een vraag van Tim: “Is God een man en heeft Hij een vrouw?”
Een mooie vraag, die als ik heel eerlijk ben ook altijd een geheim zal blijven, totdat wij bij God zijn. Maar, we kunnen tot die tijd wel iets over God zeggen. De belangrijkste bron daarvoor is dan de Bijbel.

Daar kunnen we lezen over hoe mensen met God omgaan. Hoe God met mensen omgaat, zelfs hoe Hij tot hen spreekt. Veel komen we over God te weten door de verhalen van Jezus. Hij spreekt tot ons over God als Zijn Vader. Niet voor niets dat Jezus ons ook leert bidden met woorden die voor ons nu bekend zijn als het Onze Vader. Wij mensen hebben nu eenmaal beelden nodig en het beeld dat we hebben van God is daarom dan ook dat God een man is. Of God ook een vrouw heeft, dat weten we niet. Daar is nooit iets over gezegd. We gaan er dan ook van uit dat Hij geen vrouw heeft, anders zou daar wel iets over gezegd zijn. Wel zijn er mensen die vinden dat God ook een vrouw kan zijn of zelfs dat God niet een persoon, maar een Iets is. We hebben als mens beelden nodig als we spreken met elkaar. Het belangrijkste is, welk beeld we ook hebben van God: God wil ons nabij zijn en God houdt van ons zoals een ouder houdt van zijn of haar kind(eren). Ik hoop dat mijn reactie iets duidelijk maakt.

Theo Loog (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)