Stoppen van de KWF Samenloop voor Hoop

Samenloop voor HoopKWF Kankerbestrijding heeft helaas besloten definitief te stoppen met de Samenloop-evenementen. Dat betekent dat onze Samenloop Alphen aan den Rijn, die gepland is op 18 en 19 juni 2022, niet zal plaatsvinden. De reden is dat KWF hard getroffen is door de coronacrisis.

Met het besluit van KWF komt er nu geheel onverwachts een einde aan een bijzonder evenement, dat voor duizenden Alphenaren en inwoners uit de regio heel veel heeft betekend. Een besluit dat heel hard is binnengekomen bij alle betrokkenen.
We kijken terug op heel veel mooie en ontroerende edities in Park Rijnstroom met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Iedere twee jaar een fantastisch evenement dat niet mogelijk was geweest zonder de inzet van de vele teamcaptains, deelnemers en vrijwilligers.
Als parochie De Heilige Thomas zijn we al jaren zeer betrokken geweest bij dit evenement. Wij zullen dit evenement erg gaan missen. We koesteren de herinnering aan de vele gevoelens van samenhorigheid en troost die we samen mochten beleven.
Ik wil hierbij ook Jan Volkers en zijn familie heel hartelijk bedanken voor zijn enthousiaste inzet de afgelopen jaren. Helaas kan ik de organisatie voor onze parochie niet meer van hem overnemen maar we kijken terug op een aantal bijzondere en mooie lopen.
Namens het lokaal bestuur wil ik iedereen hartelijk bedanken voor jullie inzet en betrokkenheid bij Samenloop Alphen aan den Rijn. We gaan nog bedenken wat we met de flinke hoeveelheid houten hartjes gaan doen. Deze zijn door zovelen liefdevol beschreven.

Bea van Zeijl