Vanuit de kern

Kern*De eerste versoepelingen zijn weer aangekondigd na een lange periode van oplopende beperkingen. Het is dus te verwachten dat we over niet al te lange tijd weer vieringen kunnen houden in onze kerk. Al een aantal keren was er een schema gemaakt voor het houden van vieringen, waar op het allerlaatste moment weer een streep door gehaald werd, vanwege de aangescherpte maatregelen. Flexibel denken en handelen is wat er van veel mensen gevraagd is. Maar nu ziet het er toch beter uit. Houdt u berichtgeving via de website, nieuwsbrief of plaatselijke krant goed in de gaten.

*In januari is de ‘actie Kerkbalans’ gehouden. De enveloppen zijn door veel vrijwilligers weggebracht en later weer opgehaald. Ondanks dat er veel vieringen en activiteiten niet zijn doorgegaan, waren er veel vaste lasten, die wel doorgingen. Daarom is de bijdrage van parochianen via de Kerkbalans zo hard nodig. Het is dan ook heel positief dat er goed gehoor gegeven is aan deze actie en het bedrag dat de parochianen uit onze kern hebben bijgedragen nog iets hoger is dan vorig jaar. Hartelijk dank voor eenieders financiële bijdrage. Een geloofsgemeenschap vormen we samen.
*De tuinploeg heeft zich de afgelopen weken weer extra ingespannen. Er is veel snoeiwerk verricht en versnipperd en de tuin en de begraafplaats liggen er heel verzorgd bij. Op de begraafplaats komt er binnenkort een bank bij om even te rusten en een moment van stilte en bezinning te ervaren. Loop ook gerust eens door de tuin en geniet van de bloemenpracht.
*Dan het uurwerk in de kerktoren. Al een paar jaar geleden is het Angelusslagwerk defect gegaan. Het was niet meer te repareren en daardoor ook al lang niet meer te horen. Maar nu is er een nieuw probleem bijgekomen. Door de ouderdom van het uurwerk zijn de tandwielkasten zodanig versleten dat de wijzerplaten onregelmatig verspringen en niet meer de juiste tijd aangeven. Er gaat nu steeds iemand de toren in om de wijzers van de klok goed te zetten. Er is een inspectie geweest van het totale uurwerk en de conclusie is dat het geheel niet meer te repareren is. De Commissie van Beheer wil daarom het gehele uurwerk laten vernieuwen, waarbij ook het Angelus weer in ere wordt hersteld.
Echter, deze kosten zijn niet in de begroting opgenomen en daarom willen we kosten hiervan via een actie binnenhalen.
In het parochieblad in onze kern vindt u een inlegvel met uitleg over deze actie. Graag vragen we uw aandacht en steun hiervoor. Want zeg nou zelf, een beeldbepalend kerkgebouw met een slecht lopende klok, dat is niet van deze tijd.
Doet u mee?

Vanuit de Commissie van Beheer, Andries Kerkvliet