Online Bijbelavonden voor jongeren

Zondag 9 mei van 19.00 uur-20.30 uur

BijbelavondenSamen met vier andere parochies uit ons bisdom zijn er op zondagavond bijeenkomsten voor jongeren. Op zondag 9 mei is de volgende bijeenkomst. Samen lezen we een Bijbelverhaal en gaan we erover in gesprek.

De Bijbel wordt ook wel ‘Heilige Schrift’ of het ‘Woord van God’ genoemd. De Bijbel gaat echter niet alleen over God, maar ook over jou! Iedere Bijbeltekst bevat woorden voor jou. Het is niet zomaar een boek met teksten die lang geleden zijn opgeschreven, nee door die oude teksten wil God op dit moment tot jou spreken.
De Bijbel is dan ook het enige boek dat je nooit uit hebt. In dezelfde tekst kun je steeds weer een nieuwe boodschap vinden. En daarover gaan we in gesprek.
Voor de bijeenkomsten hebben we een werkboek gemaakt. Per avond behandelen we één verhaal. Er zijn vragen opgenomen om over de gelezen tekst na te denken en het verhaal te verbinden met je eigen leven. In de onlinebijeenkomsten is een Kahoot quiz, een inleiding en ga je in deelgroepjes uiteen om in gesprek te gaan.
Er wordt van je gevraagd dat je de tekst voor de bijeenkomst leest en de vragen hebt beantwoord. We begrijpen dat dit niet iedere keer lukt, maar als je het wel doet zal het je helpen om meer te leren van de bijeenkomsten.
De vorige keer hebben tien jongeren uit onze parochie meegedaan. Heb jij toen niet meegedaan en lijkt het je leuk eens te proberen. Stuur mij een mailtje, dan stuur ik je het werkboek. Leuk om je te horen!

Sjoerd Zuidersma, pastoraal werker