Eerste Heilige Communie in de Bron

Bron communieVoor de kinderen die in de Bron eindelijk voor de eerste keer hun communie mochten ontvangen is het beste een gekke tijd geweest. In januari 2020 zijn ze voor het eerst bij elkaar gekomen om te beginnen aan de voorbereidingen. Er kwamen lange pauzes en onzekerheid, verdrietige tijden en isolatie in eigen huis door de lockdowns. Zondag op 13 juni 2021 was het dan eindelijk zo ver en mochten zij in kleine besloten kring voor het eerst meedoen aan de tafel van God. Het was ook best spannend voor ons als ouders van Tessa, want Tessa is onze oudste dochter.

edereen was een beetje zenuwachtig. Dankzij de goede voorbereiding met Erna, Alexandra, Marjan en Pastoor Ruud viel het voor de kinderen allemaal mee toen ze eenmaal in de kerk waren. Ze zagen elkaar, iedereen was in eigen stijl feestelijk gekleed, ze glimlachten naar elkaar en begonnen van de viering te genieten.“ Iedereen van ons had een eigen taak en het was voor onze ouders en familie fantastisch om te zien hoe goed wij al deel uitmaakten van de gemeenschap. Ik voelde hun trotse blikken op mij rusten en zag hoe de moeders stiekem een traantje wegpinkten“ vertelt Tessa (9).
Pastoor Ruud heeft de viering heel persoonlijk gemaakt door alle kinderen intens erbij te betrekken en te vertellen over de momenten tijdens de voorbereidingen.
„Voor het Onze Vader gingen we in een kring om het altaar staan en dat voelde fijn en vertrouwd. Om echt de communie te onvangen gingen wij als familie naar het altaar toe en mocht papa of mama iedereen een hostie geven terwijl Pastoor Ruud “Lichaam van Christus“ zei. Dat voelde dan toch erg gek, maar fijn dat het op deze manier mocht.“ zegt Tessa verder.
De viering werd begeleid door mooie orgelmuziek van J. Kolman, maar ook gezongen liederen van een CD, want zelf zingen mocht niet. Wel ging Alexandra voor ons zingen, wat erg mooi was. Ook waren er minder mensen in de kerk en moesten wij ons allemaal aan vele regels houden. Zo was het toch een heel speciale dag en hebben wij erg van de feestelijkheden genoten. Hartelijk dank aan iedereen, die dit mogelijk heeft gemaakt, en ook aan fotograaf Walter Planije voor de prachtige foto‘s.

Jutta en Patrick Rijkelijkhuizen, ouders van Tessa