Walk for Homs

Pelgrimstocht van Amsterdam naar ‘s-Hertogenbosch

WalkTer nagedachtenis van mijn oom Frans van der Lugt sj (1938-2014) en voor de wederopbouw van Syrië organiseer ik, de jongste nicht van pater Frans van der Lugt sj, van 5 april tot en met 10 april 2022 een pelgrimstocht van Amsterdam naar ’s-Hertogenbosch ter nagedachtenis van mijn oom en voor de wederopbouw in Syrië.

Er zijn verschillende wandelonderdelen en er zijn twee speciale missen. Graag wil ik u vragen om mijn initiatief te ondersteunen.
Pater Frans van der Lugt sj was jezuïet en gaf zijn leven voor de mensen in Syrië. Voor de oorlog organiseerde Frans voettochten, zoals hij deze noemde. Dit waren flinke wandelingen, waaraan duizenden christelijke en moslim jongeren en volwassenen meeliepen, want bij Frans was iedereen welkom. Er werd onderweg gedanst, gezongen, gepraat en gemediteerd.
Frans woonde als één van de weinigen nog in de belegerde Syrische stad Homs, waar hij onder andere hulp bood aan mensen waarvoor het niet mogelijk was om te vluchten. Op 7 april 2014 werd hij vermoord in de tuin van zijn klooster, waar hij ook begraven is.

Meer informatie over dit initiatief kunt u vinden op www.elefunds.nl of www.walkforhoms.nl
E-mailcontact via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.