Werkjaar Volwassenencatechese 2021-2022

volwassenenMet goede moed hopen we dat het aanbod van de Werkgroep Volwassenen Catechese dit parochiejaar kan doorgaan! Dat het een jaar waar ontmoeten (zij het met de anderhalve meter regel) weer mogelijk wordt en het Coronavirus beheersbaar blijft.

Terwijl ik dit schrijf moet ik u ook melden dat de bemensing in de werkgroep niet aan veranderingen is ontkomen. Want de afgelopen voorzomer heeft Gusta van der Sluijs besloten te stoppen met het werkgroepswerk. Dat valt ons niet makkelijk, omdat zij jarenlang de Ins en Outs van de werkgroep beheerde. Daarom ook hier: Dank, heel veel dank voor die jarenlange nauwkeurige inzet en kennis. Waarin zij een betrouwbaar en actief medewerkgroepslid was. Al eerder had werkgroeplid Anneke van der Knijff aangegeven dat dit haar laatste seizoen als werkgroeplid zou zijn.
Gelijktijdig is er nóg een wijziging, nl. dat er tot een wisseling van pastor voor de werkgroep is besloten die de W.V.C. leidt en aanstuurt. Pastor Lâm zal de portefeuille catechese op zich nemen vanaf komend seizoen.
Hoe gaan we verder met de Werkgroep Volwassenen Catechese in het parochiejaar 2021 – 2022? Wordt ons inspiratie en moed gegeven?
Moed en inzicht hoe de W.V.C. cursussen en thema-avonden kan aanbieden aan u.
Moed, die ons en ook u kan aanmoedigen om het goede dat in ons geloof en in u huist tastbaar te maken dit komende werkjaar.
We hopen dat u iets daarvan mag ervaren in het cursusaanbod in het nieuwe catechetisch parochiejaar.
*Bijvoorbeeld in de geloofscursus ‘Catholicism’. Dit is een unieke DVD-serie door de wereld naar het katholieke geloof. De cursus wordt gehouden elke 3e dinsdagavond van de maand en geleid door pastor Sjoerd Zuidersma.
*U kunt er over horen in de Bijbelavonden. De Bijbelavonden worden elke 2e dinsdagavond van de maand gehouden. De Bijbelcursus wordt geleid door pastoor Ruud Visser.
Dit jaar wil pastoor Visser het boek Job met u behandelen.
*Het is ook goed om met elkaar te praten over wat Bijbelverhalen voor ons vandaag de dag te betekenen hebben. Dit wordt gedaan in de cursus ‘Bijbelverhalen komen tot leven’. Elke 2e vrijdag van de maand komen we bij elkaar om het verleden te laten leven in het heden. Pastor Lâm zal deze cursus geven.
*Ook zullen er een vijftal thematische avonden gehouden worden.
De eerste twee thema-avonden in het nieuwe seizoen zijn filmavonden, op 27 oktober en 10 november. We vertonen de film: Silence. Deze wordt gehouden in de kerkzaal van De Bron van 19.30-22.00 uur. Vanwege de lengte van deze film, maar vooral om de inhoud ervan met u te bespreken verdelen we deze film over twee avonden.
Aanmelden:
Voor alle cursussen en thema-avonden in het nieuwe werkjaar kunt u zich nu al aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Graag onder vermelding van de cursus van uw voorkeur.
Aanmelden kan ook via de folders, die vanaf eind augustus in de kerken zullen liggen.
We hopen elkaar bij één van deze avonden weer te ontmoeten.

Namens de werkgroep Volwassenencatechese, Nelly Devilee