Zondagmiddag 5 september 2021

zondagGluren bij de Buren: een landelijke happening, die ook in en rond de Scheepjeskerk in Hazerswoude-Rijndijk plaatsvond. Het was een sfeervolle, zonovergoten belevenis.
Tussen 12.00 uur en 17.00 uur waren er optredens met zang en gitaar door Jos Baars en Fons de Boer achter in de kerk. Soms werd afgeweken van hun repertoire en werden op verzoek van de jongste bezoekertjes nummers ten gehore gebracht waarbij jong en oud in beweging kwamen.

In de tuin onder de prachtige rode beuk was het podium voor Klaas Kuit, onze buurman met Engels-, Frans-, en Nederlandstalige liederen, waar hij als inleiding iets bij wist te vertellen.
Op ditzelfde podium werd door het duo “Plat du jour” met Ilonka Seriese (zang) en Saskia van den Toorn (piano) een mix van pop, soul en jazz ten gehore gebracht. Liederen met thema’s, waarmee het publiek in een positieve mind-set werd gebracht en die een stimulans boden om altijd door te gaan. Juist op momenten van tegenslag de mooie dingen die er ook zijn niet over het hoofd te zien en daar weer positieve energie uit te halen. “Volg je hart” en “Elke dag is er de keus nieuwe wegen op te gaan, reik niet naar de hemel, maar haal hem naar je toe” werd ons toegezongen.