Diaconale zondag 12 december

Steun de adventsactie

Diaconale zondagAdventsactie steunt in 2021 projecten die zich richten op goede bereikbare zorg voor moeder en kind rondom zwangerschap, bevalling en periode daarna; bijv. in Zimbabwe, Somalië en El Salvador. Door de werkgroep Diaconie/MOV van parochie H. Thomas is gekozen voor de Gazastrook. Dit is een smalle strook land tussen de Middellandse Zee en Israël.

De mensen in de Gazastrook lijden onder een combinatie van problemen Het doel van het project is om zwangere vrouwen in het Wadi al Salga-district medische zorg te bieden en om de gezondheid van moeders en jonge kinderen te verbeteren. De lokale caritasorganisatie Caritas Jeruzalem voert het project uit met hulp van Vastenactie. Dit sluit mooi aan in de adventstijd op weg naar Kerstmis. Zondag 12 december zijn er diaconale themavieringen voor de adventsactie; achter in de kerken zal een bus staan voor uw financiële bijdrage aan dit project.
U kunt ook doneren via rek. nr. NL 36 INGB 0006 1923 37 t.n.v. Parochie Heilige Thomas, onder vermelding van ‘Adventsactie’.