Feest van Sint Maarten

Sint Maarten11 November is de dag waarop traditiegetrouw kinderen langs de deuren lopen om sint Maartenliederen te zingen om vervolgens iets lekkers te krijgen van de bewoners. Dit hebben we dan ook gedaan, nadat we in navolging van Martinus kleding hebben geschonken aan de kledingbank in De Jozef. Zo konden wij ook doen wat Martinus gedaan had voor een zwerver aan de poort van Amiens.

Vervolgens hebben we met de lampionnen een rondje gemaakt rond de kerk en zijn we o.a. bij pastor Velthuyse en Ponsioen Optiek geweest. Na een klein uurtje zijn we teruggekeerd naar de kerk en hebben de avond afgesloten met pannenkoeken en andere lekkernijen. Dank aan de gezinsvieringenwerkgroep in Alphen voor hun bijdrage aan deze avond. De kinderen hebben het geweldig gevonden en dit smaakt in alle opzichten naar meer. Dus volgend jaar nog een keer?!
Eind januari of begin februari zal er weer een nieuwe gezinsactiviteit zijn. We gaan dan op zoek naar de verborgen geheime tekens in de kerk van de Engelbewaarders. Er is een ‘koning’ geweest en zijn volgelingen zijn op zoek naar hem en nog steeds. Overal laten zij geheime symbolen achter. Ga je mee op deze ontdekkingsreis? Je kunt je alvast aanmelden bij mij.

Pastoraal werker Lâm
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. // Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.