Viering aan de Zegerplas

5 juni 10.30 uur

ZegerplasNa drie jaar is het Zomerspektakel aan het Meer weer terug aan de Zegerplas. En daarmee komt ook de Dienst aan het Meer terug.
De ‘Zomerdienst aan het Meer’ is een oecumenische openluchtviering, die wordt georganiseerd door de kerken in Alphen aan den Rijn en omgeving. De eerste viering aan het meer werd in 2017 georganiseerd.

De laatste jaren kwamen er meer dan 5000 mensen uit Alphen en omgeving naar deze ‘kerkdienst’ op zondagochtend. Dit jaar wordt de viering geleid door verschillende protestantse voorgangers.
Tijdens de viering zal Gor Katchikyan spreken. Gor Katchikyan werkt als arts op een spoedeisende hulp afdeling en werd tijdens de coronapandemie bekend door zijn vlogs en optredens in talkshows. Naast zijn werk spreekt hij regelmatig in verschillende kerken. Hij is een inspirerend verteller.
Dwight Dissels komt ook naar Zomerdienst aan het Meer. Hij brak door met zijn deelname aan The Voice of Holland in 2017. In dat jaar werd hij ook gevraagd om de rol van Jezus te spelen tijdens The Passion.
De viering aan de Zegerplas vindt plaats op zondagochtend 5 juni vanaf 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur).

Sjoerd Zuidersma, pastoraal werker