Palmpasen in de HH. Engelbewaarderskerk

PalmpasenWat was het zondag 10 april een feestelijk gezicht om meer dan 25 kinderen met hun prachtig versierde palmpaasstokken in een optocht door de kerk te zien gaan.
De stokken werden eerder al versierd op woensdag 6 april op de St. Michaelschool in groep 1, 2 en 3 en in het parochiecentrum met de aankomende communicanten. Pastor Peeters kwam toen ook even langs om de kinderen alvast het lied te leren: dit lied werd zondag uit volle borst door iedereen meegezongen.

Vlak nadat deze drukbezochte eucharistieviering was begonnen, werden de palmpaasstokken gezegend door pastor Peeters en mochten de kinderen ze neerleggen voor het altaar. Later tijdens deze viering mochten ze de stokken komen ophalen en weer in optocht door de kerk lopen. Pastor Peeters wist tijdens deze viering de intocht in Jeruzalem op een begrijpelijke en meeslepende wijze te vertellen en zijn enthousiaste ‘Hosanna in de hoge’ schalde nog lang door in de kerk. Hij maakte er een prachtige en feestelijke viering voor jong en oud.
Dank aan alle kinderen voor het versieren van de palmpaasstokken, die ongetwijfeld ook na de viering vele mensen hebben blij gemaakt.
Ook dank aan Michael Lichtvoet en de vrijdagochtendgroep van de kerk die maar liefst 80 houten stokken hebben gemaakt, die de kinderen konden gebruiken om te versieren.

Werkgroep Gezinsvieringen, Urszula, Alexandra, Wilma, Liesbeth en Alie