Ontmoetingsmiddag met Oekraïense vluchtelingen een succes

Ontmoetingsmiddag succesOp zaterdag 21 mei jl. zijn 30 Oekraïense vluchtelingen op bezoek geweest in het Parochiecentrum bij de Bonifacius kerk. De bedoeling was dat er contacten gelegd zouden worden tussen de parochianen en de Oekraïense vluchtelingen.
De kinderen hebben zich uitstekend vermaakt. Pastor Sjoerd had veel speelgoed meegenomen van zijn neefjes. Er was wat buitenspeelgoed geregeld van het Richard Krajicek Fonds. Zo kon er getennist, gevoetbald en gehockeyd worden. Ada had ook gezorgd voor wat lekkers voor de kinderen. Het was die middag heerlijk weer, dus we konden buiten zitten.
Er waren wat mensen met hulpvragen, met name over de opleiding van hun kinderen en over voor hen passend werk. Het is moeilijk om over de situatie in Oekraïne te praten. Er is wel regelmatig contact met de achtergebleven mannen. Voor de ouderen waren wat activiteiten voorbereid, maar hier zijn we niet aan toegekomen.
Na afloop werd er In de kerk een gebed uitgesproken; daarna kon iedereen een kaarsje aansteken voor het Mariabeeld.
Dat iedereen het geslaagd vond bleek wel uit het feit dat er meteen al gevraagd of we een dergelijke ontmoeting nog eens kunnen organiseren.
Ad Janmaat