Digitaal collecteren

digitaalDit jaar is gestart met de mogelijkheid om digitaal een bijdrage te kunnen doen aan de collecte met gebruik van de mobiele telefoon. Een klein groepje gebruikers is gevraagd om deze methode van collecteren uit te proberen, een zogenaamde pilot. De ervaring van deze groep is verzameld en dat levert een positief beeld voor het gebruik van dit hulpmiddel.

Het werkt als volgt (in het kort).
Op de mobiele telefoon is een givt-app te installeren, die te vinden is in de appstore of google play store en die wordt gebruikt om in de kerk of vanaf een andere locatie (bv. thuis) aan de collecte mee te doen. Alle kerken van onze parochie zijn in deze app te vinden. De bijdragen worden verzameld en in zijn geheel aan de parochie overgedragen. Uw bijdrage is zichtbaar in de app, maar de afdracht aan de kerk/parochie is anoniem.
Algemene indruk van de pilot is: de installatie van de app is relatief eenvoudig, gebruik vanuit huis is handig en wordt veel gebruikt. Opmerkingen en ervaringen van de gebruikers zullen een rol spelen in deze ontwikkeling.
Bijdrage aan de collecte in digitale vorm met de givt app is een extra mogelijkheid, naast contant geld en overboeking per bank. Informatie zal regelmatig worden verstrekt en folders zijn voorhanden. De pilot wordt vanaf heden ingevoerd. Als er hulp nodig is kunt u dit laten weten bij het secretariaat van uw parochiekern.
Leden van de financiële commissie