Terugblik van de Werkgroep VolwassenenCatechese

Seizoen 2021 – 2022

WerkgroepHet is fijn dat we kunnen schrijven dat het een goed werkjaar is geweest in de werkgroep Volwassenencatechese. Hoewel het met de coronamaatregelen toch een vraag was of de mensen uit alle kernen van de parochie van de H. Thomas weer durfden te komen.

Helaas ging door deze en andere omstandigheden de ‘Bijbelcursus’ en de cursus `Catholicism`, deels niet door. De cursus `Bijbelse verhalen komen tot leven`, heeft verschillende goede avonden gehad. Gelukkig bleven de werkgroepleden enthousiast en hebben we met elkaar de schouders er onder gezet. Evaluerend waren hun ervaringen: gezellig, leuk, heel veel geleerd én zij voelen zich thuis in de werkgroep. Dat is fijn; het is de juiste houding om met elkaar een nieuw seizoen voor te bereiden.

Seizoen 2021 – 2022 in het kort
De 1e en 2e WVC-filmavonden waren verdeeld over 27 oktober en 10 november 2021 en werden gehouden in De Bron. De film `Silence` is een Amerikaanse religieus-historische film, geregisseerd door Martin Scorsese, naar de gelijknamige roman van de schrijver Shusaku Endo. De film liet ons nadenken over het onrecht in de wereld en over God. Maar ook over de trouw van mensen aan het Christendom. De deelnemers vonden de film bijzonder indrukwekkend.
De 3e WVC-activiteit zou zijn op 17 januari 2022. De dag van het Jodendom.
Door de toen geldende coronamaatregelen ging deze reeds voorbereide activiteit helaas niet door.
De 4e WVC thema-avond , was op 24 februari in de parochiekern Bonifacius.
De thema-avond ging over het gesprek tussen de generaties. Een onderdeel van de Sociale Leer van de kerk. Pastor H. Flohr leidde het gesprek. Hij nodigde het grote aantal aanwezigen uit tot een interactief gesprek over de beleving van het geloof en de kerk, en de keuzes die zij hierin maken.
De 5e WVC-avond was de bezinning in de 40-dagentijd. Deze avond werd gehouden op 30 maart in de Engelbewaarderskerk. De deelnemers liepen min of meer in stilte mediterend door het labyrint. Ze kwamen langs verschillende voorwerpen en teksten om stil te staan bij God en jezelf. Het kringgesprek, over ieders beleving of ontdekking van zichzelf, werd als prettig ervaren. Het was, met een mooi aantal deelnemers, een goede avond.
De geplande 6e WVC thema-avond zou op 19 mei gehouden worden. Deze avond ging door onvoorziene omstandigheden tijdens de al lopende voorbereidingen toch niet door.
De 7e WVC avond was de Picknickparty op vrijdag 24 juni in de tuin van de parochiekern Engelbewaarders. Het was een prachtige zomeravond met heerlijke kleine gerechtjes, goede gesprekken en mooie rondfladderende vlinders. Met nieuwe en bekende deelnemers, waaronder ook jongeren! Deze vorm als afsluiting van een werkjaar was ontspannend en héél gezellig!

Werkgroep Volwassenencatechese