Gluren bij de Buren

gluren bij de burenDe Bernarduskerk stelde voor de tweede keer ‘huis’ en ‘tuin’ open voor het landelijk festival “Gluren bij de Buren”, dat op 3 juli plaatsvond. In de Bernarduskerk kregen Jos Baars en Fons de Boer als eerste een podium. Met zang en gitaren hebben zij deze middag tweemaal een optreden verzorgd, onderbroken door een korte pauze. Parochianen die de zondagviering van half elf hadden bijgewoond konden aansluitend meteen genieten van het optreden van hen.

Nederlandstalige en Ierse liederen en van alles daartussenin werd ten gehore gebracht en er was soms de mogelijkheid om mee te zingen of om op een of andere manier in beweging te komen door te luisteren en mee te deinen op de muziek.
Het was een zonovergoten middag met af en toe zeer plaatselijk toch wel een forse regenbui. Zo ook op en rond het ensemble Pastorie en Bernarduskerk.
De apparatuur voor een buitenoptreden van onze goede buur Klaas Kuit was net klaargezet op de voormalige begraafplaats naast de Bernarduskerk toen de regen met bakken uit de hemel kwam. Gelukkig was er rekening mee gehouden dat dit kon gebeuren en was de apparatuur hiertegen beschermd. Na regen kwam weer heel snel zonneschijn en het programma kon zoals gepland om 14.30 uur buiten worden voortgezet met een optreden van Klaas. Ook van zijn Nederlands-, Frans- en Engelstalige zang, begeleid met elektrische gitaar werd volop genoten.
Dit spektakel heeft zeker bijgedragen om buurtgenoten, die veel plezier hadden in wat zij ten gehore brachten beter te leren kennen.
Tussen de bedrijven door kon men van een kopje koffie of thee genieten.
Sommige bezoekers konden nog maar net met de ‘laatste bus’ huiswaarts.

Cora de Boer