Weilandviering op Hemelvaartsdag 2022

De zon ging schijnen boven hoeve “Nieuw Bethlehem”

weilandvieringOp één van de mooiste dagen van het jaar waren 250 bezoekers uit de hele parochie te gast op de prachtige boerderij van Wytse en Lisette de Jong, Westeinde 1 in hun weiland aan de Noorddijk. Met zicht op de polder, de stallen, de koeien en de kaasmakerij.

We waren verrast dat zoveel mensen, na een lange coronaperiode, waarin twee jaar niets mocht, het weiland weer hadden gevonden. Een mooie samenwerking tussen de beide kerken Dorp en Rijndijk, zorgde voor een goede stemming op stoelen en strobalen voor de massale toeloop. Mooie blauwe lucht, kleine wolkjes en een vliegtuig dat de klanken van het St. Cecilia koor verstoorde.
De pastores Visser, Lâm en Zuidersma hadden een mooie viering samengesteld voor deze speciale dag. Met een mooie preek van pastor Zuidersma.
Hoogtepunt voor iedereen, maar vooral voor de familie De Jong was de doop van hun pasgeboren dochter Kaat. Ook voor pastor Lâm, die de doopvoorbereiding had gedaan: hij mocht het water over het kleine hoofdje laten stromen, met 250 getuigen in de wei.
Pastoor Visser sprak mooie woorden van dank aan Wytse en Lisette en allen die dit mega-evenement mogelijk hadden gemaakt, vooral de dames van de Hazerswoudse parochiekernen, die toch weer 500 kopjes koffie serveerden met koekjes en cake. Geweldig.

Namens de pastoraatgroep, Jan Rietveld