Bibliotheek parochiecentrum Bonifacius

Bibliotheek BonifaciusDe opdracht was: maak een overzicht van alle boeken die in het parochiecentrum te vinden zijn. Daartoe is een start gemaakt in oktober 2021. En dat was een behoorlijke klus. Alle boeken in dozen, in hoeken en gaten in de verschillende kamers verstopt werden verzameld daarna te registreren, te plaatsen, sorteren, opzoeken, herplaatsen en aanpassen. De kamer tegenover het centraal secretariaat van de parochie veranderde in een bibliotheek en dat betekende dus sjouwen, bankstel eruit, nieuwe boekenkasten erin. Van de bestaande vaste boekenkast werden de bovenste planken verplaatst zodat de boeken beter bereikbaar zijn geworden. Het is echt een bibliotheek geworden.

Bijna een jaar verder en met de hulp van vele handjes en enthousiaste speurneuzen kunnen we met trots de bibliotheek van de parochie op de 1e verdieping van het parochiecentrum Bonifacius laten zien. Alle boeken zijn van de plank gehaald en geregistreerd met een planknummer. En tijdens deze werkzaamheden kwamen er nog boeken bij vanuit de andere secretariaten van onze parochie. Bij de sorteerrondes bleek dat terugzoeken niet altijd eenvoudig is, maar met een uitzondering van 4 op de 1000+ boeken hebben we in kaart gebracht wat er is en waar het te vinden is. We speuren nog verder.
Dank aan de starter van het project Yvonne Toor en allen die daarna hun bijdrage geleverd hebben. Dit is een bibliotheek van de parochie. U kunt komen kijken, doorbladeren en een boek lenen. De catalogus van wat er zoal staat komt t.z.t. beschikbaar via de website van de parochie. Komt u eens kijken, u bent welkom!

Centraal secretariaat