Bach op wielen

Bach op wielen kleinerVoor sommigen is het een ‘must’, een terugkerend ritueel om, voorafgaande aan het Paasfeest, de Matthäus Passion te beluisteren. Je moet er wel de tijd voor nemen: ruim twee en een half uur! En eerlijk is eerlijk je moet jezelf wel even overwinnen: de muziek is soms overweldigend, te groots en te machtig….
We willen u op zaterdag 1 april een handje helpen. U bent allen van harte welkom om te luisteren naar de Passion. Niet naar een koor, maar naar een geweldige CD waarop The Monteverdi Choir, onder leiding van John Eliot Gardiner te horen is.
Maar het is wel Bach op wielen. Dus pomp je banden alvast maar op.

09.30-09.45 uur: inloop met koffie/thee in de kerk van de H.H. Engelbewaarders
09.45 uur: Inleiding op het meesterwerk van Bach
10.15 uur we verplaatsen ons op de (fiets) wielen naar de H. Bernarduskerk. Bij aankomst koffie/thee
11.00 uur aanvang van het eerste deel in de kerk.
12.30 uur we verplaatsen ons op (fiets)wielen naar de St. Bonifaciuskerk, waar jongeren een lunch voor ons hebben klaargemaakt.
14.00 uur We luisteren in de kerk naar het tweede deel.
15.30 uur We sluiten af met een kop koffie of thee
15.45 uur: Op wielen gaan we weer naar huis.
Tijdens het luisteren beschikt u over de gehele tekst. In het te gebruiken boekje staan op de rechterpagina de teksten afgedrukt van het gezongen en ‘gesproken’ woord in het Duits én in het Nederlands, op de linker pagina staat informatie over wat u hoort. Tip: neem een kussentje mee!
Om mee te doen wordt er een bijdrage gevraagd voor ons vastenactieproject in Zuid-Soedan! Consumpties zijn dan gratis.
Opgave vóór 27 maart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het locale parochiesecretariaat.
Meer informatie over Bach op wielen leest u in deze poster.