Vanuit de PCI

InstellingOverweeg een maandelijkse bijdrage

De PCI heeft als missie om met de door parochianen bijeengebrachte gelden invulling te geven aan de acht werken van Barmhartigheid. Dit doet zij door het verstrekken van kortdurende financiële hulp aan mensen in een armoedesituatie. Hulp blijft noodzakelijk. Ook anno 2023 zijn er nog steeds mensen die in armoede leven en onze hulp zeer goed kunnen gebruiken. U kunt de PCI steunen, bijvoorbeeld met een vaste maandelijkse bijdrage. Dit kan naar bankrekeningnummer NL74 RABO 0391 6038 25 t.n.v. PCI Heilige Thomas te Alphen aan den Rijn. Met uw bijdrage steunen we onze medemens in nood.

Wilt u meer weten of wilt u iemand aanmelden voor kortdurende financiële hulp ga dan naar: https://www.heiligethomas.nl/parochiele-caritas-instelling/aanmeldformulier

 

Inzameling kleding en schoenen

De kerken in Alphen aan den Rijn zorgen jaarlijks dat onze medemensen in de gevangenis voorzien kunnen worden van een kledingpakket door de ‘Kledingbank’. Daartoe wordt onder parochianen goede, nog bruikbare (heel en schoon), kleding ingezameld. Dit jaar is de parochie H. Thomas aan de beurt om in te zamelen.

De volgende kleding, textiel en schoeisel kunnen worden ingeleverd:  

*Kleding voor baby’s, kinderen, dames en heren;

*Schoenen en tassen;

*Sieraden en kledingaccessoires;

*Handdoeken en linnengoed;

*Beddengoed (dekbedovertrekken en lakens, maar geen dekbedden).

Goed om te weten:

Overige spullen worden niet ingenomen

Kleding en huishoudtextiel moeten schoon en heel zijn.

Graag aanleveren in dichte plastic zakken.

In het volgende parochieblad geven we meer details over de inzamelmomenten. Kijk nu alvast uw kasten na en leg de kleding en schoenen waar u afscheid van wilt nemen klaar.

Dank voor uw medewerking. 

 

                                                           Cathrin van der Werf, voorzitter PCI H. Thomas